Messuvuosi 2020

Miltä näyttää vuosi 2020 messukentällä? Missä tapahtumissa kannattaa vierailla ja näkyä?

Rakennusmessujen sesonki aloittaa vuoden

Uuden vuoden tietää alkaneeksi, kun messukeskusten kalenterit täyttyvät rakennusmessuista. Vantaan Rakenna ja Remointoi -messut aloittivat kiireisen kauden. Vantaan jälkeen suuret rakennusmessut järjestettiin tänäkin vuonna mm. Tampereella (Asta Rakentaja) ja Turussa (Rakenna & Sisusta). Alkuvuoden painotuksesta huolimatta rakennusmessuja riittää aina maaliskuulle asti, jolloin remontti-ideointia pääsee jatkamaan Jyväskylässä ja Lahdessa. Messut on hajautettu eri viikonlopuille siten, että näytteilleasettajien ja kävijöiden on mahdollista kiertää vaikka kaikki maan rakennustapahtumat!

Alkuvuoden innostus remontointia ja sisustusta kohtaan näkyy myös naapurimaassamme, jossa Tukholman Furniture & Light Fair kerää vuosittain paikalle Skandinavian suurimman design-tapahtumayleisön. Tukholmassa messuiltiin helmikuun ensimmäisellä viikolla.

Kevään edetessä päästään ehostamaan myös ulkotiloja, kun piha ja puutarha -teemaisia tapahtumia tarjoavat mm. Turun ja Tampereen messukeskukset. Helsingin messukeskuksen Kevätmessut kerää yhteen useamman kodin ja mökin sisä- ja ulkosistustamisen tapahtuman.

Rakenna & Sisusta 2020 Parainen
Paraisten kaupungin messuosasto Rakenna & Sisusta -messuilla helmikuussa 2020

Ammattilaistapahtumien messukausi käynnistetään heti tammikuussa

Myös ammattilaistapahtumat käynnistetään jo alkuvuodesta, kun eri alojen edustajat kokoontuvat tapahtumiin ympäri Suomen. Usein ammattilaistapahtumat yhdistävät näytteilleasettajia sisältävän messualueen ja seminaareja ja muuta puheohjelmaa aihealueittain.

Hienona esimerkkinä onnistuneesta alan sisäisestä tapahtumasta toimii Turun messukeskuksen isännöimä meriteollisuuden messutapahtuma NaviGate. Joka toinen vuosi Turussa järjestettävä tapahtuma kerää laajasti puhujia, näytteilleasettajia ja kävijöitä Suomesta ja ulkomailta. Tapahtuma onnistui nostamaan kävijämääräänsä yli puolella vuodesta 2018 vuoteen 2020. Myös messujen näytteilleasettajat panostavat osallistumiseen yhä enenevissä määrin.

Jyväskylän Sähkö Valo Tele AV, tai helpommin Sähkömessut, on alan kärkitapahtumia kotimaassa. Näytteilleasettajapaikat myydään tavallisesti loppuun ja messuohjelma sisältää monipuolisesti erilaisia sisältöjä ammattilaispuheenvuoroista työnäytöksiin.

Myös messutapahtumien luvattu maa Saksa, herättelee loputtomat messuhallinsa käyntiin heti vuoden alussa. Suomalaisia näytteilleasettajia maahan vievät mm. teollisuusalan ykköstapahtuma BreakBulk Bremenissä ja ympäristöteknologian edelläkävijä IFAT Münchenissa. Näitä tapahtumia varten kannattaa varata messuosastot ja tehdä matkajärjestelyt hyvissä ajoin!

Molok IFAT 2018
Molok Oy:n osasto Münchenin IFAT-messutapahtumassa vuonna 2018

Loppukevät on valittujen tapahtumien aikaa

Vilkkaimman messusesongin rauhoituttua, keskitytään kauden viimeisiin tapahtumiin. Yksi tällainen helmi on Turun Marli Areenalla ensimmäistä kertaa järjestettävä Koti ja Maku. Koti ja Maku pitää sisällään kaikkea sitä, mikä tekee kotona olemisesta mukavaa.

Messujen jäädessä kesätauolle, kongressiala ei lepää. Eri alojen kongresseja järjestetään ympäri maailmaa myös kesäaikaan. Kongressien näytteilleasettaja-alue on usein rajatumpi kuin messukeskuksissa järjestettävissä tapahtumissa, joten erottautuminen pienellä ständillä nousee entistä oleellisemmaksi.

Integroitava
Integroitava LED-näyttö on näyttävä osa kongressikalustusta. Kuvan LED-pylonia voi käyttää informoimiseen tai opastamiseen

Syksyn tarjonta on monipuolinen

Kotimainen teollisuus kukkii syksyisin, ainakin jos messukalenteria on uskominen. Syys- ja lokakuu ovat teollisuusalojen tapahtumien kulta-aikaa, mutta näytteilleasettajiksi aikovien kannattaa olla hereillä jo paljon aikaisemmin. Suositumpien tapahtumien paikat myydään loppuun jopa vuotta ennen ajankohtaa.

Pohjoismaiden suurinta teollisuusalan tapahtumaa, Alihankintaa, on järjestetty jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Jokavuotinen tapahtuma on onnistunut pysymään relevanttina vuosikymmenien ajan ja kehittymään vuosi vuodelta. Helsingin messukeskus isännöi merkittävää ammattilaistapahtumaa myös syksyllä 2020, kun on jälleen joka toinen vuosi järjestettävän FinnBuildin aika. FinnBuild tarjoaa talotekniikan uusimpia tuulia lokakuussa.

Myös syyskaudella päästään sukeltamaan sisustusalan syvään päätyyn, kun Helsingin messukeskus avaa ovensa Habitareen. Niin alan ammattilaisia kuin kiinnostuneita design-harrastajia houkutteleva tapahtuma on vuodesta toiseen alansa merkittävimpiä.

Syksy tarjoaa myös lukuisia muita isompia ja pienempiä tapahtumia ympäri Suomea. Perinteikkäät Kirjamessut, erilaiset ruokatapahtumat ja hyvinvointiin keskittyvät messut ja monet muut todistavat vuosittain, että messut eivät mediana näytä hidastumisen merkkejä.

Jos haluat kuulla vinkkejä tai keskustella messuille osallistumisestasi, ole yhteydessä myyjiimme!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.